sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Viktoria Mullova-kirja

Hei!

Äitini sai joululahjaksi Viktoria Mullovan elämänkertakirjan. Äitini luettua sain lukea sen. Kirja oli mielestäni erittäin mielenkiintoinen. Kirjan alkupuolisko oli ehkä hieman tylsä minun mielestäni, koska siinä kerrottiin Viktorian suvun taustasta ja heidän elämästään. Itseäni enemmän kiinnosti Viktorian elämä.

Viktorian elämänkerta oli erittäin innostava. Oli mielenkiintoista lukea Viktorian kilpailuihin valmistautumisesta ja loikkauksesta. Viktorian loikkaus oli kyllä jännittävä ja iso asia. Se on vaatinut hurjasti heittäytymistä. Viktoria loikatessaan tiesi, ettei välttämättä näkisi perhettään enää koskaan. Itse en kyllä olisi kyennyt moiseen, en edes uran takia.

Minusta on mielenkiintoista, että Viktoria on opetellut soittamaan barokkiviululla ja -jousella sekä virittänyt viulunsa tavallista alemmalle viritystasolle (440) silloin, kun hän soittaa Bachia. Se on ollut varmana suuri muutos, melkein kuin opettelisi uudestaan soittamaan.

Lopuksi sitten vielä video, kun Viktoria soittaa Sibeliuksen viulukonserton Sibelius-viulukilpailussa 1985. Ja Viktoria voitti sen.

 
~Charlotte~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti