torstai 26. heinäkuuta 2018

Carnegie Hall ja kiertue-elämää


Moi!

Paljon on kerennyt tapahtumaan sitten viime kerran kun kirjoitin tänne.

15.7 meillä oli kamarimusiikkikonsertti Caramoor-nimisellä festivaalilla. Meidän kamarimusiikkiporukan esiintyminen meni ihan hyvin, siellä oli vaan todella kuuma. Kesken esiintymisen minusta tuntui, että viulu ei meinaa pysyä paikoillaan. Pelotti, että se lipsahtaa pois paikoiltaan! Kaikki meni kuitenkin todella hyvin ja esiintyminen sujui mallikkaasti. Soitimme Enescun oktetin. Sanotaanko vaikka näin, että meillä meni ihan kiitettävästi aikaa sen opetteluun! Se on todella vaikea soittaa yhteen. Onnistuimme saamaan sen kasaan kuitenkin juuri ennen konserttia. 

Kamarimusiikin jälkeen palasimme takaisin kampukselle. Söimme grilliruokaa ulkona NYO Jazz-ihmisten kanssa. NYO Jazz on tänä vuonna perustettu uusi orkesteri, joka soittaa Big Band-musiikkia. He lähtevät Eurooppaan kiertueelle. Tapaamani jazz-muusikot vaikuttivat todella rennoille.

Seuraava viikko sujuikin pääasiassa treeneissä. Kaikki olivat hyvin keskittyneitä treeneissä, koska kaikkien mieltä painoi tuleva Carnegie Hallin konsertti. Meidän konsertti oli 19.7. Se sujui todella hyvin ja täytyy sanoa, että on aivan uskomatonta että minä pääsin soittamaan sinne! En voi millään sisäistää, että olin oikeasti siellä lavalla. Ensimmäinen kertani Carnegie Hallissa ja kaiken lisäksi vielä lavalla. Akustiikka oli aivan mahtava. Pystyin kuulemaan oman soittoni kaikista hiljaisimmissa ja kaikista voimakkaimmissa kohdissa aivan yhtä kirkkaasti. Oli todellakin luksusta päästä soittamaan sinne.Minä, Alex ja Liz

Tässä on meidän RA ryhmä Carnegie Hallin katolla.

Konsertin jälkeisenä päivänä me suuntasimme nokkamme kohti lentokenttää, jotta kiertueemme voisi alkaa. Lensimme kokonaiset 14,5 tuntia Taipeihin, Taiwaniin. Sanotaanko vaikka näin, että minulla ei todellakaan ole kylmä! Täällä kaikki ovat hyvin kohteliaita, henkilökunta on todella ystävällistä. Saavuttuamme Taipeihin (22.7) koko päivä meni aikalailla lentomatkasta toipuen. Kävin aamupäivällä altaalla ja sitten suuntasin muutaman kaverin kanssa kaupungille kävelemään. Löysimme pienen paikallisen leipomon, jossa oli todella hyviä leipiä! Sitten vähän suuremman kaveriporukan kanssa kävimme hakemassa paikallista Bubble Tea-teetä. Hyvää oli! Illalla koko orkesteri meni syömään ravintolaan, jossa tarjottiin todella hyvä illallinen. Ruoka sisälsi todella monta ruokalajia (ainakin kahdeksan) ja kaikki olivat todella maukkaita. Ruokailun jälkeen koko orkesteri nuokkui tuoleillaan aikaeron takia. Olimme varmaan todella viehättäviä vieraita…

Seuraavana päivänä me olimmekin vähän pirteämpiä ja meidän päivän ohjelmana oli käydä tutustumassa National Palace Museum-museoon. Museo oli mielenkiintoinen. Siellä oli paljon kirjoja, posliiniastioita, maalauksia ja muita historiallisia käden töitä. Museovierailun jälkeen otimme tottakai kuvia museon ulkopuolella!


Illalla kävimme porukalla tutustumassa Shilin Night Markettiin. Siellä oli todella paljon ihmisiä ja aivan järkyttävän paljon pieniä myyntikojuja. Siellä myytiin todella paljon kaikkea pientä ja söpöä krääsää. Kämppikseni Sophie sai otettua todella hienoja kuvia! Mielestäni Taipein kadut ovat kauneimmillaan yöllä, kun kaikki kyltit loistavat eri värisinä.

Meidän konsertti Taiwanin kansallisessa konserttisalissa (National Concert Hall of Taiwan) ei mennyt ihan putkeen. Kaikilla oli vielä jetläggi päällä ja kaikki käytännössä nuokkuivat paikoillaan. Itse nuokuin Sibeliuksen 2. sinfonian läpi… Pulttikaverini konsertin ensimmäisessä puoliskossa on Drew. Meillä oli todella hauskaa konsertissa, koska päätimme tehdä pienen jekun ihan vain viihdyttääksemme itseämme. Gershwinin pianokonsertossa on sellainen pizzicato-paikka, joka on todella nopea. Päätimme Drewn kanssa soittaa sen sillä tavalla, että hän soittaa äänet jotka ovat iskuilla ja minä soitan äänet, jotka eivät ole iskuilla. Meillä oli naurussa pitelemistä, kun vilkaisimme toisiimme sen kohdan jälkeen. En usko, että kapellimestari huomasi mitään!
Tämä oli meidän konserttitalo.

Saavuimme eilen tänne Shanghaihin. Tänään meillä oli todella hieno ja kattava kaupunkikierros. Viihdyn täällä todella hyvin. Mielestäni kaikki kauniit pilvenpiirtäjät ovat todella viehättäviä. Jostain syystä minulle tulee inspiroitunut fiilis täällä. Mutta alle laitan vielä pari kuvaa tältä päivältä!

Pienoismalli Shanghaista (ei koko kaupunki). Kaupunki on järkyttävän suuri.
~Charlotte~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti